Meni Zapri

Priprava in prodaja prehrambnih izdelkov društev na sejmih in prireditvah

➞ Za predstavnike nevladnih organizacij iz zasavske regije.

***

Tudi društva se srečujemo s pripravo in prodajo hrane v okviru sejmov in prireditev. Izobraževanje je tako namenjeno društvom, da se seznanijo z zakonskimi zahtevami in si uredijo pogoje za pripravo in prodajo prehrambnih izdelkov. V prvem delu izobraževanja se bomo posvetili pravnim in računovodskim vidikom prodaje prehrambnih izdelkov v društvih. V drugem delu pa bomo spoznali sanitarno tehnične pogoje ter HACCP. Sledilo bo še usposabljanje za varno delo z živili za člane društev, ki rokujejo z živili.

Prijava na dogodek je obvezna, prijave sprejemamo do 12. 4. 2023 oz. do zapolnitve mest.
PRIJAVA

Kdaj: četrtek, 13. 4. 2023, ob 17.00
Kje: Izlake (Ker bi radi izobraževanje omogočili čim več zainteresiranim, vam bomo točno lokacijo izobraževanja sporočili po prijavi, saj jo bomo prilagodili glede na izkazan interes.)

Program:

  • 17.00 – 1. del – Pravni in računovodski vidik prodaje prehrambnih izdelkov za društva

Prvi del izobraževanja je namenjen predstavnikom društev, ki skrbijo za pravne akte, blagajniško poslovanje oz. finančno poslovanje društev pri prodaji prehrambnih izdelkov. Predstavili vam bomo, kako in kaj mora imeti društvo urejeno v svojem statutu, če pripravlja in prodaja prehrambne izdelke ter druge zakonske zahteve glede izdajanja računov.

Izvajalka: Tjaša Bajc, Consulta.si, Regionalni center NVO

  • 18.00 – 2. del – Higiena in varnost živil – HACCP

Drugi del izobraževanja je namenjen vsem tistim članom, ki pripravljajo in prodajajo izdelke na sejmih in prireditvah. Ne glede na to, ali gre za stalno ali občasno dejavnost, ali gre za izdelavo, ali pa samo za prodajo. Osnova so minimalni sanitarno tehnični pogoji in spremljajoča dokumentacija HACCP načrt. Vsak, ki rokuje z živili pa mora biti usposobljen za varno delo z živili, zato bodo vsi udeleženci prejeli pisno potrdilo o opravljenem izobraževanjem.

Izvajalka: Petra Privšek Konjačić s.p., SAN-ING, svetovanje in inženiring

***

Izobraževanje organiziramo v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije. Delavnica je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Datum

Apr 13 2023
Expired!

Ura

17:00

Več informacij

Prijava

Oznake

zasavska

Organizator

Consulta.si
Telefonska številka
059 927 619
Email
info@consulta.si
Spletna stran
http://www.consulta.si/
Prijava

Dodaj odgovor