Meni Zapri

Prireditve brez odpadkov

➞ Za predstavnike nevladnih organizacij iz celotne Slovenije, prednost imajo organizacije s sedežem v primorsko-notranjski regiji.

***

Ste že slišali za zero waste? Pa za zero waste prireditve, občine ipd.? Vam je sam koncept znan ali se ustrašite tega, da se imenuje “brez odpadkov”?

Prijava na dogodek je obvezna!
PRIJAVA

Kdaj: sreda, 10. maj 2023 ob 16.00
Kje: Mladinski center Postojna (Vilharjeva 14)

Ko govorimo o “zero waste”, se seveda zavedamo, da ne bomo kar tako prišli do “nič odpadkov” oziroma na globalni ravni najbrž nikoli ne bomo prišli do tega visokoletečega cilja.

Lahko pa si prizadevamo k zmanjševanju odpadkov, čimvečji stopnji ločevanja in ponovni uporabi tistih materialov, ki so še uporabni.

Sezona prireditev je tukaj, zato za organizatorje različnih prireditev v sodelovanju z Ekologi brez meja v sredo, 10. 5., ob 16. uri pripravljamo delavnico Prireditve brez odpadkov.

Na delavnici bomo predstavili, na kaj moramo biti pozorni in kako zmanjšamo odpadke na prireditvah, kjer točimo pijače in strežemo hrano in se tako običajno nabere precej mešanih odpadkov. Kako načrtovati prireditve, da bomo zmanjašli količino odpadkov in povečali ločevanje.

Delavnica je namenjena vsem organizatorjem prireditev, tako nevladnim organizacijam kot javnim zavodom, Občinam in drugim organizatorjem.

Prijave so zaradi logistike obvezne.

***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Datum

Maj 10 2023
Expired!

Ura

16:00

Več informacij

Prijava

Oznake

primorsko-notranjska

Organizator

BOREO, regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije
Spletna stran
https://www.boreo.si/
Prijava

Dodaj odgovor