Meni Zapri

Storitve

ZaNVO predstavlja unikatno ponudbo storitev, ki so v prvi vrsti namenjene nevladnim organizacijam. Za vsemi storitvami stojijo izkušeni in strokovno podkovani sogovorniki v nevladnem sektorju ter regionalnem okolju, iz katerega prihaja povpraševanje.

Informiranje-icon

Informiranje

Ste zamudili rok za prijavo na razpis, ker ste zanj izvedeli prepozno? Je vaš statut zastarel, saj niste vedeli, da se je spremenila zakonodaja? O nedavni brezplačni delavnici za društva in/ali regijskem posvetu na temo s področja vašega delovanja govori vse mesto, vi pa za to niste vedeli?

Ključ do rešitev se skriva v dobri informiranosti. Regionalna stičišča to počnemo vseskozi z rednimi brezplačnimi e-novicami za nevladnike, ažurnimi nevladniškimi objavami na svojih spletnih straneh in ostalih družbenih kanalih, obveščanjem preko lokalnih medijev itd. Kontaktirajte stičišče v svoji regiji in se prijavite na novice.

Kateri so upravičeni stroški v razpisni dokumentaciji? Lahko vaš zavod ali društvo izda bon in kako potem vodi bilanco unovčenih bonov? Predsednik društva se je preselil v tujino, kako imenovati novega? Potrebujete usposabljanje iz uporabe socialnih omrežij za promocijo svojih aktivnosti? Potrebujete individualno mentorstvo pri razvoju?

Včasih je v organizaciji težko zagotoviti vse profile za učinkovito delovanje – dobro računovodjo, pravnika, komunikatorko itd., zato izkoristite možnost naših brezplačnih storitev: svetovanje, kvalitetna usposabljanja in izobraževanja ter individualno mentorstvo, ki vas bodo opolnomočile tam, kjer to potrebujete. Poiščite svoje regionalno stičišče in povejte, kje vas čevelj žuli.

Svetovanje-icon

Krepitev
organizacij

promocije

Promocija

Se sprašujete, kako lahko vaš zavod zviša vidljivost svojih aktivnosti v lokalni skupnosti? Imajo vaše aktivnosti velik učinek na vašo ciljno skupino in ne veste, kako to predstaviti medijem? Veste, da je potreba po vaših storitvah velika, pa ne veste, kako razširiti krog vaših uporabnikov oziroma članov?

Z dobro zastavljeno promocijo si širite ugled in prepoznavnost med akterji in deležniki, ki bodo na podlagi obstoječih uspehov pripravljeni tudi v prihodnosti sodelovati z vami. Regionalna stičišča vam lahko svetujemo pri kreiranju uspešnih komunikacijskih kampanj in promocije vaših aktivnosti pri različnih ciljnih skupinah. Izberite stičišče v svoji regiji in povejte, koga bi želeli navdušiti.

Se mladi izseljujejo iz vaše lokalne skupnosti, ker v njej ne vidijo prihodnosti? Ima vaše društvo izvrstno idejo za spodbuditev turizma v vašem kraju, pa ne veste, kako jo predstaviti odločevalcem? Se je občinski razpis za financiranje programov in projektov društev spremenil in nimate več pogojev za kandidiranje na njem?

Regionalna stičišča smo z uspešnim zagovorništvom vplivala na spremembo mnogih lokalnih, regionalnih in deloma tudi nacionalnih politik na področju naslavljanja potreb v skupnosti. Vešča smo v organiziranju posvetov, okroglih miz in drugih dogodkov strukturiranega dialoga. Zaupajte nam, kako želite zvišati kvaliteto življenja v vaši lokalni skupnosti, in skupaj bomo narediti načrt zagovorniških akcij.

Zagovorništvo

Mrezenje-icon

Povezovanje

Bi želeli na lokalni ravni skupaj z drugimi nevladnimi organizacijami izvesti skupno akcijo, pa nimate kontaktov? Bi radi svojo razvito dobro prakso dela z ranljivimi ciljnimi skupinami prenesli v druge kraje znotraj regije, pa ne poznate drugih organizacij, ki se s tem ukvarjajo? Iščete različne vire financiranja vaših aktivnosti, pa ne veste, kako bi glede tega naslovili podjetja v vašem mestu?

Ključ do uspeha je zgraditi dobro zgodbo, ki bo povezala različne, relevantne sektorje, deležnike, akterje in interese ter vzpostavila trajnostne partnerske mreže. Regionalna stičišča imamo pregled nad akterji v različnih sektorjih in razpolagamo z bogatimi bazami društev, organizacij in podjetij. Povejte svojemu stičišču, s kom bi radi vzpostavili sodelovanje ali na katerem področju, ter razvijte svojo dobro zgodbo.

Je glede na zgornje storitve ostala nenagovorjena še kakšna tehnična ali vsebinska potreba vašega društva, organizacije, zavoda?

Regionalna stičišča glede na strokovna znanja in kompetence zaposlenih strokovnjakov ponujamo raznovrstne podporne storitve. Preverite pri stičišču v svoji regiji, kaj vam poleg zgoraj navedenega še lahko nudi.

Podporne-aktivnosti-icon

Podporne
aktivnosti