Meni Zapri

Branje občinskih proračunov

Ste pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vaše organizacije?

Prijava na dogodek je obvezna! Prijavite se na tej povezavi.

Občinski proračun ni le zbirka prihodkov in odhodkov, temveč je tudi kratkoročna zaveza in načrt občine za izvajanje politik, strategij in razvojnih načrtov. Na tokratni delavnici vam bomo najprej predstavili osnovno zakonodajo s področja lokalne samouprave, nadaljevali bomo z vlogo občine v življenju (in financiranju) nevladnih organizacij, osrednji del delavnice pa je namenjen spoznavanju proračuna občine, predvsem z namenom opismenjevanja nevladnikov pri branju in razumevanju le-tega. Zadnji del delavnice je namenjen spoznavanju poti, ki jih lahko uporabite za vključevanje vaših pobud v proračun.

Delavnico bo vodil Samo Vesel, strokovni sodelavec stičišča Boreo in programski vodja Mladinskega centra Postojna. Kot dolgoletnemu občinskemu svetniku v Občini Postojna mu je področje občinskih proračunov res dobro poznano.

***
Brezplačno spletno usposabljanje organizira BOREO, regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo.

Kot del mreže ZaNVO nudijo podporno okolje nevladnim v primorsko-notranjski regiji, svoje regijsko stičišče poiščite na povezavi www.zanvo.org.

Datum

Maj 30 2022
Expired!

Ura

17:00

Več informacij

Prijava

Organizator

BOREO, regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije
Spletna stran
https://www.boreo.si/

Drugi organizatorji

ZaNVO
Prijava