Meni Zapri

Digitala orodja – kategorija: Večanje digitalnih kompetenc

Večanje digitalnih kompetenc

Duri

Spletni portal Duri je vseslovenska platforma za podporo in razvoj kulturne dediščine. Na portalu se pletejo vezi posameznikov in organizacij, ki se ukvarjajo dediščino, predstavljene so priložnosti za prostovoljsko udejstvovanje, ob obilici drugih zanimivih vsebin pa so uporabnikom na voljo tudi spletni tečaji in individualna podpora pri razvoju lastnih projektov.

Preberi več »

Zapisi spomina

Aplikacija omogoča beleženje in objavljanje ustnih pričevanj starejših, s tem njihovo vključevanje in obenem ohranjanje ustnega izročila, ki bi sicer šlo v pozabo.

Preberi več »

Na-prostem.si

Omogočanje prostega dostopa do zaupanja vrednih odprtokodnih programov in storitev ter izvajanje usposabljanj za njihovo praktično uporabo za NVO in njihove uporabnike.

Preberi več »

Vprašaj državo

Digitalna rešitev ponuja preprosto orodje za vstopanje v stik z javnimi organi in pošiljanje zahtevkov za informacije javnega značaja.

Preberi več »

Planinstvo 4.0

Takojšna informacija o obisku na planinskih poteh na petih vzorčnih mestih po Sloveniji (Lovrenška jezera, Kum, Osp, Storžič, Vršič). Podatkovna baza (arhiv meritev na intrevale 30 min vsak dan od sredine leta 2022), zdrževanje lokacijskih podatkov s strani zunanjega partnerja – TNP, združevanje podatkov vremena in gorskih nesreč, itd.

Preberi več »

Odprti računi

Brezplačna aplikacija Odprti računi za NVO vam omogoča, da s proaktivno finančno transparentnostjo delovanja krepite zaupanje v vaše delo. Vi vnesete podatke, aplikacija pa jih sistematizira in prikaže na javnosti prijazen in razumljiv način. Tako lahko brez programerskega znanja in z malo vloženega časa izboljšate transparentnost svoje organizacije!

Preberi več »

Digitalni fitnes dolgožive družbe “Di-FIT”

Interaktivna spletna platforma www.e-tecaji.com je namenjena različnim ranljivim skupinam, primarno pa naslavlja digitalizacijo in starejše s poudarkom na medgeneracijskem druženju. Gre torej tudi za medgeneracijsko sodelovanje in prenos znanja med generacijami v kontekstu digitalizacije.

Preberi več »